неделя, 15 ноември 2009 г.

Дюли 3 в 1

Първи опит с прилично количество дюли :)желе от дюли - нарязвам, почиствам, заливам с вода колкото да ги покрие и варя до пълното им омекване. Прецеждам. Добавям захар, около 80% от количеството на течността /ама и аз го обясних/ и варя до сгъстяване. Бурканирам :)))Печено сладко - почиствам, нарязвам на малки кубчета, изсипвам в тавата на фурната, посипвам захар на око :)) /1:1 със плода/ и пъхам във фурната. Пека до пълно омекване, като бъркам от време на време. Препичам в микровълновата 1 ч.ч. орехи и отстранявам шлюпките /до колкото мога/. Изсипвам в тавата, разбърквам и пълня в бурканчета.
Мармалад?! Сварените дюли /за желето/ оставих с малко от сока, посипах 1:1 със захар и доварих до разкашкване. Пасирах и напълних в бурканчета. Тази смес става дори за крем за торти :) Но повечето изядохме с палачинки!

1 коментар:

  1. Как не видях тази публикация няколко дни по-рано:( Вече направих конфитюр и желе, но твоите изглеждат по-вкусни и рецептите са доста по-лесни! Но нищо, има още дюли на пазара, може и тези да пробвам.
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване