неделя, 28 март 2010 г.

на скарата...

Хубав огън, червено вино и .... сочни мръвки :)


мариновани шишчета:
прясно свинско месо, около 1кг.
една глава лук
чаша червено вино
малко олио / зехтин
черен пипер
червен пипер
кимион млян
сол

Оставих ги да се мариноват 24 часа. Нанизах парчетата на шишовете , като редувах с гъбки, а ако имаше и малко сланина ... щеше да е още по-добре :)


пилешки крилца:
около 1кг пилешки крилца /измити и подсушени/
около 300гр. кисело мляко
малко мазнина /олио/
червен пипер
черен пипер
сол

Приготвих марината и ге оставих в нея около 8 часа. Главният огняр /половинката/ ги нареди в тарелка /еднократни за скара/ , покри с още една и зари в жарта. Станаха много крехки :)


Катино мезе:
свинско месо на хапки /около 0,5кг/
200 гр. гъбки
олио
червен пипер
черен пипер
сол

Първо задуших месото с малко водичка и мазнина, после добавих нарязаните гъбки и подправките. Оставих без капак - да се изпари излишната вода. И докато спретна салатата беше готово :)

Хубаво е по празници, когато цялото семейство е пред огнището :)
Всичко 

Няма коментари:

Публикуване на коментар