неделя, 28 март 2010 г.

Мързелив козунак



продукти:

20гр. свежа мая
60мл. прясно мляко
1 ч.л. захар
щипка сол
1 с.л. брашно /с връх/

Маята се разтваря в затопленото прясно мляко, заедно със захар, сол,брашно и се оставя да шупне.

2 яйца
80 гр. захар
125 гр. меко масло
1 с.л. ром /коняк/
1 ванилия
200 гр. брашно

Маслото се разбива със захарта, яйцата, ром, ванилия. Прибавя се маяната смес и по малко брашното /пресято/. Бърка се до гъсто тесто. Оставя се да втаса за 15-20мин. Изсипва се в намазнена и набрашнена форма и се поставя във фурната, тогава я включвам на 180 градуса. Така се ползва време за допълнително втасване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар