понеделник, 3 май 2010 г.

Сочни дробчета

  • 1 кг. пилешки дробчета се сваряват в подсолена вода с лимонов сок.
  • в тиган се задушават:
- една глава лук на полумесеци
- един морков на тънки ивици
- стрък селъри /целина/ на полумесеци
- един домат настърган
- щипка риган
- щипка босилек
- един дафинов лист
- черен пипер
- червен пипер
- сол
- мазнина
  • Към сварените и отцедени дробчета се добавят задушените зеленчуци с подправки и се долива около 80 мл. червено вино. Връша се на огъня да заври и се оставя на слаб огън около 5-6 мин.
Ястието е готово за сервиране!
Много добре върви както с чаша вино така и с биричка :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар