петък, 4 юни 2010 г.

Пилешки сърца с джинджифил

Последната ми хрумка за бърза вечеря :)



500гр. пил.сърчица
1 морков
1 глава лук
300 гр. гъби
1/2 кубче бульон
щипка риган
по щипка пипер - черен и червен
щипка сол
парченце джинджифил /при мен изсушен на филийки и начупен/
малко олио

Изчистените сърца сваряваме в подсолена вода. През това време задушаваме нарязания лук и морков, прибавяме подправките и след това нарязаните гъбки. Когато са почти готови добавяме изцедените сърца и пържим още малко. После добавяме малко от бульона на сърчицата и оставяме да покъкри 3-4 мин.
Сервираме с добре изстудена биричка и приятна компания :)

1 коментар:

  1. Много хубава хрумка, Диди!
    Не съм правила никога пилешко с джинджифил, а сърца обичаме, така че имам повод да пробвам :)
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване