понеделник, 7 юни 2010 г.

Мусака в кора



300 гр. кайма смес
1 глава лук
1 морков
1-2 презрели домата
кубче пилешки бульон
сол
черен пипер
червен пипер сладък
червен пипер лют
риган
чубрица
кимион млян
малко чесън на прах
12-15 пресни картофчета /4-5 стари средни картофа/

Лука, моркова и подправките се задушават, добавя се каймата. Когато е почти готова се добавят доматите и се задушава още малко. После се прибавят нарязаните на кубчета картофи и се вари до готовност.
В намазнена тавичка се постилат 2-3 листа кори за баница /с малко мазнина по между им/ и отгоре се изсипва мусаката. Загръща се и се залива с яйца, разбити с кисело мляко и малко сол.
Пече се за кратко в предварително загрята фурна.

2 коментара:

  1. Много вкусно изглежда, Дидка, аз я правя почти същата. Тези дни се каня да напиша дори, та да ползва младежа, ако има желание.
    Хубава седмица от мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. И вкусна стана, но от двама трудно се изяжда ... :)
    Успешна седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване