четвъртък, 17 юни 2010 г.

Пилешки шишчета с кресон

Сполучлив експеримент с налични продукти :) 
Количеството месо, което трябваше да оползотворя бе изключително малко /за едно порция/
И така:
200гр. бяло пилешко месо
2ч.л. соев сос
2ч.л. лимонов сок
1к.л. горчица
щипка сол
клонка пресен кресон /нарязан на ситно/

Кресона е непозната за мен подправка, която се чудех как да оползотворя. Най-лесния начин да проверя за какво ястие подхожда е обонянието :) Винаги като помириша подправката и в главата ми навлизат познати аромати на ястия. Е, това най ми намириса на зелева салата и супа :) а на вкус ми наподоби овчарската торбичка, която опитвах като дете, леко парлива  :)

И така, нарязваме месото и мариноваме за час-два. После нанизваме на шишове и редуваме с чушчица. Печем на скарата. Гарнираме със студена биричка ;)


Няма коментари:

Публикуване на коментар