сряда, 11 август 2010 г.

Върховна сладка баница



400гр. фини кори "белла" /може и други/
1 яйце
150гр. пудра захар
1ч.ч. кисело мляко
1пак. бакпулвер /10гр./
2пак. ванилия
3/4ч.ч. олио
20гр. масло

Яйцето се разбива със захарта, добавят се млякото, ванилията и бакпулвера. В намазнена тава се поставя една кора, като се набръчква така че да пасне в тавата /като хармоника/. Върху кората се ръси 1 1/2с.л. от олиото. Отгре се поставя друга кора, набръчкана напречно на първата. Ръси се с 2с.л. от млечната смес. Върху нея отново се набръчква кора, в посока противоположна на долната. Ръси се само с олио. Следващата само с млечна смес и т.н. се редуват до края. Завършва се с изпъната /гладка/ кора и върху нея се слагат малки кубченца масло. Пече се около 30мин. на 200 градуса. Докато е още топла се посипва обилно с пудра захар и се покрива с хартия и кърпа. Оставя се така до пълното и изстиване. Реже се на ромбоиди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар