понеделник, 30 август 2010 г.

Нещо вкусно

Гъби, сирена - и двете трябва да се изядат бързо, защото ще се развалят, а много мразя да хвърлям храна!
И за да не е постно - тази дума на масата ни я няма! - добавих пилешко месо, дробчета, сърца...

На дъното на намаслена тавичка се нареждат гъбки на филийки, поръсват се със сол и черен пипер. Отгоре се нареждат предварително сварените пилешки продукти и се поръсват с пикантина /натрошен бульон/. Идва ред на сирената - кашкавал, на мъничка сплесната пита и нещо като моцарела - на малки топки - от биволско мляко , краве кашкавал и масълце- жълто, като на гранулки, натъпкано с лъжица в малка кутийка, нежен вкус и лек аромат - вкусотия! /ако продаваха такива млечни продукти по магазините...../
Тавичката - във фурната за 15 мин на 220 градуса.

А за прясното сирене от домашната мандра - разкош! - как да не направиш и малко домашна лютеничка в петък вечер ... нищо, че ми казаха: "ЛУДА!" , щом е с усмивка на уста след поредната хапка - приемам го! :)

Сърдечна благодаря за вълшебния вкус в небцето на майстора с домашната мандра! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар