понеделник, 11 октомври 2010 г.

Тарт Татин /вариант/

Много рецепти за този сладкиш изчетох и накрая избрах тази на Вероника . Както винаги, пак нещо ми липсваше :) ама нали така се раждат новите рецепти :))
за тестото:
1 яйцe
2 с.л. мед
2 с.л. меко краве масло
1 1/2  ч.ч.  брашно
1 с.л. захар   
  
за плънката :
2 едри ябълки
3-4 с.л. пелте от дренки
1/ 2  ч.ч.  захар

масло за намазване на тавата

Ябълките се почистват и нарязват. Малка тавичка се намаслява добре и се поръсва със захарта. Отгоре се подреждат ябълките и се пъха в предварително загрята фурна. Пече се до омекване на ябълките.
През това време се омесва меко тесто от посочените продукти. Разточва се леко на по-дебела кора.
 Когато са готови ябълките, тавичката се изважда от фурната и се посипва пелтето от дренки върху тях.  Разточената кора се прехвърля върху им и се връща във фурната за около 20мин.

Обръща се. След като се охлади може да се гарнира със сметана или просто да се посипе с пудра захар:

3 коментара:

  1. Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    (cafe pepelanın "çıtır kasede tavuklu kabak beğendi" tarifini bugün bloglardan seçmelerde yayınladım.
    http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
    Saygılarımla.

    ОтговорИзтриване