петък, 15 октомври 2010 г.

Пилешки дробчета с бекон


500гр пилешки дробчета
черен пипер
сол
чесън на прах
100мл. бяло вино
олио /зехтин/

200гр. пушен бекон

Измитите дробчета се слагат в дълбок тиган с капак заедно с мазнината да се задушат под капак до побеляване. Добавят се подправките и виното и се оставя на тих огън до готовност. Прехвърлят се в чиния.
Беконът се реже на ивички /или кубчета/ и се запича на сух тиган. Разпределя се върху дробчетата.
*Трябва и дробчетата и бекона да са горещи при смесването им, така си поемат аромата.
Ястието е леко, много вкусно и върви както с бяло вино, така и с бира. Може да се сервира като топло мезе или като основно.

2 коментара: