сряда, 13 октомври 2010 г.

Пица с кайма и бекон


Необходими продукти:
тесто
1 глава лук
100 гр. кайма смес
1 ч.л. кимион на прах
1 ч.л. риган
1 ч.л. сол
100 гр. пушен бекон
30-40 гр. кашкавал
2-3 с.л. дом.пюре или кетчуп

Тестото се разточва на кора с дебелина около 0,5см и се слага в намазнена тава. Отгоре се слага кетчупа.
Лука се реже на ситно и се запържва в малко олио, добавя се каймата и се бърка да стане на трохи. Добавят се подправките. Като се охлади малко се разпределя върху тестото.
Бекона се реже на кубчета, лентички, запича се на сух тиган и се разпределя върху пицата.
Кашкавала се реже на кубчета и се посипва отгоре. ***Умишлено сложих малко кашкавал, за да преобладава вкуса на каймата.
Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса.
А докато се пече пицата направих чипс :)) Като ще е калорично, поне да е както трябва!

1 коментар: