петък, 29 октомври 2010 г.

Зеленчукова лазаня

Напоследък все готвя на бързо, рядко отварям готварските книги и карам на импровизация по наличните продукти. От смяната на времето, от умора ли и аз не знам, но желанието ми да готвя се свежда до необходимост ...

Засилих се към коша , за да изхвърля палачинките останали от преди 3 дни, ама нали не обичам да хвърлям храна /нищо им нямаше на палачинките де, да не помислите, че са развалени :) / веднага влезнаха в употреба.


4-5 готови палачинки
1/2 стрък праз на колелца
250гр. гъби на филийки
1/2 ч.ч. натрошено сирене
1 малка тиквичка
сол и черен пипер за овкусяване

за заливката:
2 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. прясно мляко

В намазнена иенска тенжера /или тавичка/ се слага една палачинка. Празът се задушава с малко сол и пипиер и се разпределя отгоре. Следва втора палачинка. Гъбите се задушават както праза и се разпределят върху втората палачинка. Следва трета. Върху нея задушените тиквички по същия начин. Пак палачинка, следва натрошеното сирене и пак палачинка. Нарязва се на четири и се залива с предварително разбитите яйца с мляко. Пече се на 200-220 градуса до готовност.

1 коментар: