понеделник, 22 ноември 2010 г.

Бонбони Баунти

Отново по идеи на Йоли :)
Благодаря ти!


ето какво е необходимо:
черен шоколад
млечен шоколад
кокосови стърготини
кондензирано мляко
захар
четка за рисуване
хартиени формички за бонбони

Черния шоколад се стапя на водна баня или в микровълнова /аз предпочитам микровълновата - няколко секунди на максимална мощност/ и с помощта на четка се нанася по хартиената формичка:
Оставя се да стегне в хладилник и се нанася млечния шоколад по същия начин.
Кондензираното мляко и захарта се загряват на котлона /до стапяне на захарта/ и се добавят кокосовите стърготини, да се получи гъста смес. Пълни се в готовите шоколадови кошнички /аз отделих хартиените формички предварително/:

Отгоре украсих с останалия ми шоколад:

Рибна торта салата

Това е една много вкусна салата, или по-скоро предястие, което правя за пореден път. Рецептата видях от блога на Йоли , но разбира се винаги импровизирам според наличните продукти. Нямам навика да пазаря специално за определена рецепта :)

3-4 едри картофа
2-3 печени червени чушки
1 консерва риба тон в олио
2 твърдо сварени яйца
1/2 авокадо
100 гр. кашкавал
1/2 лимон
4-5 с.л. майонеза
2 стръка пресен лук
5-6 стръка магданоз
чесън на прах
черен пипер
сол

Картофите се белят и режат на едри кубчета и се сваряват /аз варих на пара/. Като се поохладят се намачкват с вилица и се смесват с наситнения магданоз, сол, черен пипер, 2-3 с.л. майонеза и чесън на прах /може и 1-2 пресовани скилидки/, настърганата кора и сока от лимона. Готовата "кайма" оформих с ръце върху поднос:

Чушките нарязах на лентички и сложих отгоре.
Отцедената от олиото риба смесих с наситнения зелен лук и 2 с.л. майонеза. Разпределих сместа върху чушките:
Яйцата се нарязват на колелца и се подреждат отгоре:
Посипва се с настърган с кашкавал:
Украсява се авокадото и маслинки :)