вторник, 15 февруари 2011 г.

Пиле "Дидон"

Преди време посетих един страхотен Бургаски ресторант и опитах невероятно вкусното
"пиле Дижон".   При всяко следващо посещение не исках меню , а направо поръчвах от това пилешко :)
Вчера реших да го приготвя сама по вкусови спомени :) Е, разбира се, че не успях да го докарам същото, но се получи едно невероятно "пиле Дидон" :)))
бяло пилешко месо , което мариновах:
соев сос 
сока от половин лимон
малко зехтин
черен пипер
сол
джинджифил

Маринованите филенца опекох на сух тиган до готовност. Всяко едно намазах и покрих с:
Дижонска горчица
филийки кашкавал

Добре обмазани и завити филенца пекох на грил /скаричка/ до разтапяне /зачервяване/ на кашкавала.

Гарнирах с маруля, овкусена със следния дресинг:
сока на половин лимон
сока на половин портокал
малко зехтин
малко сол
джинджифил
Да ви е сладко!
На мен ми беше :))) А как върви с хубаво вино .... :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар