петък, 25 февруари 2011 г.

Свежи шоко чашки

Напоследък все по-често използвам заквасена сметана - толкова е свежа на вкус и има толкова много приложения :)


Нужни са няколко блокчета шоколад

Ягодово желе - при мен желирано ягодово сладко, собствено производство - първи опит :))

Малка кофичка заквасена сметана
Няколко силиконови формички за мъфини и четка за рисуване

Шоколада се разтапя /на водна баня или в микровълновата/ и с помощта на четката се нанася по вътрешните стени на формичката. След като се втвърди шоколада се вади от формичката и се пълни със смес от нарязаното желе и заквасена сметана - лесно! :)

2 коментара:

  1. Лесно и много ефектно! А и предлага и много вариации за пълнеж :-)

    Поздрави, Милена :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Милена, благодаря ти за коментара, изключително ми е приятно твоето внимание :)

    ОтговорИзтриване