понеделник, 28 февруари 2011 г.

Пиле с мляко

Лесно, бързо, вкусно :))

Няколко пилешки бутчета се измиват и подсушават. В дълбок тиган или тенджерка разтапяме 2-3 с.л. масло и поставяме бутчетата да се задушат под капак почти до готовност. Добавяме сол, черен пипер и босилек. Готовите бутчета изваждаме на страна.
Около 250гр. гъби печурки режем на тънки филийки и задушаваме в малко масло /или в мазнината от вече готовите бутчета/.
Една малка кофичка заквасена сметана разбиваме с една чаша прясно мляко и малко сол.
В тавичка подреждаме бутчетата, разпределяме гъбките и заливаме с млякото. Печем около 30 мин в предварително загрята фурна /200-220 градуса/
бон апети ! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар