петък, 25 февруари 2011 г.

Пиле със сос гарам масала

Преди седмица получих като подарък много нови подправки и интересни джаджи за кухнята, както и един диск с кулинарното предаване на Jamie Oliver. Беше ми изключително интересно да наблюдавам начина му на готвене и как превръща елементарните неща в кулинарни шедьоври. Какво направих ли? :) Зарових се в интернет, защото исках да прочета и да видя още и още :))
Така попаднах и на тази рецепта:

1 глава лук ситно нарязана
4-5 скилидки чесън и та на ситно
3 с.л. масло
1/2 с.л. куркума
3 с.л. гарам масала
1/2 с.л. джинджифил
сол на вкус
250мл. доматено пюре
100мл вода /за разреждане на пюрето/

Лука и чесъна се задушават в маслото до омекване и се добавят подправките. Получава се гъста кашица. Добавя се дом.пюре и соса ври за кратко.
В него могат да се добавят различни меса, зеленчуци или риба.
Аз го ползвах като гарнитура за друга рецепта от JO за пиле с разни зарзавати :)
Комбинацията бе изключително интересна, вкусна и всичко си облизахме пръстите и кокалчетата :))
Добър апетит!

2 коментара:

  1. Честити нови придобивки! А Джейми е много вдъхновяващ :-)
    Много апетитно и ароматно пиле!

    Весел уикенд :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! :) надявам се да ги ползвам успешно с нови подвизи в кухнята :))

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване