четвъртък, 31 март 2011 г.

Бадемови сладки

Тази идея се роди спонтанно, без подготовка, без рецепта, с наличните продукти и въображение :)
 Тези сладки са изключително вкусен и лек десерт. Отвън са хрупкави, а вътре меки, с приятен естествен бадемов аромат, а и с белия шоколад ... мммм :)
и така, аз вложих:
2 белтъка /или 1 яйце/
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. бяла захар
2-3 с.л. олио /течно масло/
1 1/2 ч.ч. фино смлени бадеми сурови и олющени
брашно за доомесване


парченца шоколад


Разбиваме белтъците /яйцето/ със захарта и олиото. С бъркане добавяме бадемите. После доомесваме с брашното. Не мерих брашното, но отиде около една чаша /белтъците ми бяха от доста големи яйца/. Получава се това:
Оставяме тестот да почине 15 мин. Откъсваме парченце, поставяме шоколад и свиваме на топче колкото орехче.
Подреждаме върху пекарска хартия в тава.
 Печем на 160-170 градуса на долна фурна с вентилатор около 10-15 мин или докато леко си променят цвета и замирише приятно :)
От тази доза излязоха към 40 броя сладки, като едната половина напълних с бял шоколад, а другата с черен.

Лично на мен тези сладки ми правят компания за следобедното кафе :) Пасват си идеално!

Няма коментари:

Публикуване на коментар