сряда, 27 април 2011 г.

Миди с ориз

Е, на морето живея , а морски обитатели да не съм готвила - абсурд!
Абсурд я! Ама  за всичко си има първи път :)
Нищо, че е първи, важното е че от тази комбинация останахме доволни и с облизани чинийки :))
Рецептата - смело заявявам , че е авторско дело :))


Необходими продукти:

1 глава лук
1 морков
5-6 стръка копър
3-4 стръка магданоз
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
1 ч.ч. миди /ядки/
черен пипер
червен пипер
лют пипер
чесън на прах
сол на вкус
3-4 с.л. олио

Начин на приготвяне:
Лука и моркова се нарязват на ситно и се задушават в дълбок тиган с мазнината. Свалят се от котлона и се добавят нарязаните копър, магданоз и другите подправки. Прибавят се и мидените ядки и се разбърква.
Ориза се измива добре и се изсипва в тигана при останалите продукти. Разбърква се.
Цялата смес се изсипва в тавичка и се залива с водата.
Пече се около 30мин на 200 градуса.

Бон апети!

П.П. Да не забравите за бялото вино в хладилника.... :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар