петък, 29 април 2011 г.

Рибена супа

Вдъхновена от мидената гозба, спретнах и рибена супа :)
Комбинирах речна и морска риба и миди, подправки на вкус /или мирис :)
Колкото повече видове водни обитатели - толкова по-вкусно!

Ето с какво разполагах:
2 едри сафрида
1 пъстърва
1/2 ч.ч.мидени ядки
1/2 морков
1/2 глава лук
черен пипер
девисил
магданоз
кервиз /целина/
сол
олио

1 жълтък
2-3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. царевично нишесте

Рибите се сваряват в малко вода с няколко зърна черен пипер, 2-3 стръка магданоз и стрък кервиз /целина/.
Сварената риба се почиства от кожа, кости и вътрешности и се накъсва на парченца.
Бульона се прецежда и отделя на страна.
В тенджерка с малко олио се задушават наситнения лук и морков. Добавя се бульона, рибата, мидите, девисил, сол, черен пипер млян и се оставя да поври до готовност.
Жълтъка, млякото и нишестето се разбиват на гладка смес /с вилица/ и към тях се добавя по малко от горещия бульон при непрекъснато бъркане /прави се застройка на супата/
 Сместа се връща в супата и ... готово! :)

2 коментара:

  1. exquisita sopa ,contundente ,me encanta,con más razón hoy hace mucho frío,estamos en otoño,cariños y abrazos,buena semana para tí.

    ОтговорИзтриване