четвъртък, 23 юни 2011 г.

Миди с пикантен сос


200 гр. мидени ядки
1 люта чушка
1 зелена чушка
2 стръка лук /само бялото/
2 с.л. зехтин
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
1 шипка шафран
1/2 ч.ч. топла вода
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. сметана
лимонов сок
сол и черен пипер

Шафранът се накисва в топлата вода.
Лукът и чушките се нарязват на ситно и се задушават в зехтина.
Добавят се мидите, накиснатия шафран заедно с водата, виното и зелените подправки.
Когато течността се изпари на половина се добавя сметаната, сол, черен пипер и лимонов сок на вкус.
Ястието ври 4-5 мин.
Сервира се топло или студено с чаша бяло вино! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар