вторник, 13 септември 2011 г.

Гарниран бекон



4 резена бекон /дебели почти 1см/
7-8 гъби печурки /средни/
16 филийки кашкавал /като кибритена кутийка/
сол
черен пипер
малко масло

Всяка филийка бекон се реже на 4 парчета /колкото кибритена кутийка/. Реди се в тава.
Гъбките се режат на филийки и се задушават с малко сол и черен пипер в маслото /не повече от 1с.л./. Подреждат се върху парченцата бекон и отгоре се покриват с кашкавалчета.
Запича се на грил във фурната.

бързо, лесно и вкусно!

2 коментара:

  1. Диде,правя нещо подобно и ни е много спасителна вечеря,когато нямам грам време за по-връткави неща.
    Много ти е вкусно ястието,убедена съм!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. служи и при непредвидени гости :) то така се роди идеята! Дали ще е бекон, патладжан, тиквичка, качамак или друга основа, щом е запечено с кашкавал е винаги вкусно :)))
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване