понеделник, 26 септември 2011 г.

Печени крилца с чили и сусам

Много обичаме пилешки крилца и то във всякакви варианти :) Така че аз доста често експериментирам с приготвянето им - пържени, панирани, на фурна, на скара и по-рядко готвени - че нали хрупкавата кожичка е най-сладкото :)))
Реших да споделя последния вариант, зашото е различен и станаха невероятно вкусни! Защо мисля така? - Докопах се само до две крилца :))


маринатата:
1 к.ч. кисело мляко
1 к.ч. бяло вино
1/2 к.ч. олио
1/2 к.ч. вода
1-2 ч.л. чили сос
1 с.л. унисос Маги
2 с.л. сусам
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
2 ч.л. сол

приготвяне:
Почистени, измити и подсушени, крилцата залях със соса от продуктите за марината. Оставих в хладилника да престоят около 6 часа /понякога ги приготвям от предния ден, особено ако са за скара/.
Нареждат се в тава/плаке, заливат се с марината, добавя се около 1к.ч. вода и се пекат на 200град. около 40мин.
Аз добавих и варена царевица, която също полях с марината.

Преди винаги изхвърлях остатъка от маринатата, не знам защо! А да си топнеш сос от тавата е най-сладко :))

Добър апетит!

5 коментара:

  1. Разкошни са крилцата, но и погачата ти не им се дава - колко е висока само!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Тъй,тъй,подкрепям Инчето!Крилцата за бижу,но питката е убиец!Бравос,Дидка,майсторка си голяма!

    ОтговорИзтриване
  3. ами хванах има цаката на питките, най-накрая :))
    Благодаря за коментарите :) обичам да ги чета! За щастие вече мога и да ви го кажа! Благодарско dzver! - отивам да чета за 100-те обекта :) друга страст!

    пожелавам ви слънчево настроение!

    ОтговорИзтриване