петък, 6 януари 2012 г.

Печените чушки

ето едно предложение за разтоварваща вечеря след празничното преяждане :)



5-6 червени чушки /печени, белени/
2-3 домата /аз ползвам цели замразени/
щипка риган
щипка майорана
щипка захар
сол на вкус
малко олио

Доматите се белят и режат на едро. Слагат се в тенджерка и на котлона - да поизври малко водата им. Добавят се чушките едро нарязани и останалите продукти. Оставя се да поври за кратко, но да си остане със сосче.

300 гр. сирене фета
50 гр. твърд кашкавал
150 гр. моцарела
2 сварени яйца
малко парче масло

В тавичка, хубаво е да е йенска или керамична, се слага половината от соса, после сиренето и кашкавала. Над тях останалата част от соса , яйцата, нарязани на половинки и всичко се покрива доволно с моцарела. Отгоре се слагат парченца масло.
Тази вкусотия се запича на грил до приятен загар.
Следват препечени филийки и ... топкайте смело! :))

Няма коментари:

Публикуване на коментар