четвъртък, 12 януари 2012 г.

Бадемови бисквитки


250гр. брашно
125гр. масло
150гр. пудра захар
2 яйца
100гр. бадеми - предварително леко запечени и ситно натрошени

шоколад и захарни топчета за украса

Брашното и маслото се смесват, като се притрива през пръсти докато стане на трохи.
* Понякога оставям маслото леко да омекне и го смесвам с брашното с помощта на миксера с вилки за тесто на най-ниска степен.
Добавят се яйцата, захарта и бадемите и се замесва  тесто.
*Ако действате с миксера , бадемите се слагат накрая и не се бърка много.
Готовото тесто се завива в свежо фолио и се оставя в хладилника поне за 20 мин.
Бисквитките могат да се оформят по много начини - тестот позволява да се точи /на набрашнен плот/, а може и да се оформи на топчета и да се приплесне след това, на гевречета и др.
Бисквитките се пекат на долна фурна с вентилатор около 160-170 градуса /или на горна и долна фурна на 180 градуса/, до леко порозовяване /или около 10-12 мин/

Шоколада се начупва на парчета и се стапя за 20-30 секунди в микровълновата. Не е напълно разтопен, но с по-енергично бъркане всичко се стапя :)

И така - мажат се, рисуват се, топват се и т.н. в шоколада, гарнират се със захарните топчета/пръчици и др. и са готови.

Бисквитките са със страхотен бадемов аромат, хрупкави и много приятни!
Дано харесат и на вас! :)

1 коментар:

  1. Дидка,много ми харесват такива подковки,а най-много шоколадовите крайчета!Чудесни си ги направила!

    Хубав петък пожелавам!

    ОтговорИзтриване