сряда, 28 март 2012 г.

Салата Рум


Тази салата похапнах на женско парти у Руми и при първа възможност я спретнах, защото е невроятно вкусна!
Руми е страхотен кулинар! Тъй като тя няма възможност да публикува невероятните си рецепти, ще го правя аз :)
Така че, имаме си ново етикетче: рецептите на Руми  :)

ето и какво е необходимо за тази салата:
2 бр. малки глави цвекло
1-2бр. морковче
100гр. пушена сьомга (или друга ПУШЕНА риба)
1 връзка копър
1 червена чушка (аз я пропуснах)

1бр. лимон 

2-3 листа маруля
лимонов сок
2 с.л. зехтин

и как се приготвя:
Цвеклото, моркова и чушката се почистват и нарязват на тънки лентички (много е лесно с ренде вьорнер). Копъра се нарязва на ситно. Лимончето се реже на парченца. Рибата се реже (накъсва) на парченца. Марулката се накъсва на едро. Всичко се смесва в дълбока купа. Овкусява се с лимонов сок (сока от 1/2 лимон) и малко зехтин. Сол не е необходима. Но ако обичате - посолете леко.

Салатата е много ароматна, цветна и лека.