вторник, 29 януари 2013 г.

Паприковано свинско джоланче

Това е изключително лесно и вкусно мезе , особено през зимните месеци - сезонът на червеното вино! :)
Процедурата е много лека - необходимо е едно джоланче, може и две :) , 2-3 литра зелев сок, в който да се свари и малко подправки (бахар, дафинов лист, черен пипер, хвойна)
Готовото месо , внимателно се обезкостява, за да се запази цялостта.
Върху алум.фолио или свежо фолио се посипва смес от подправки (червен пипер, чубрица, майорана, подправка за скара  или синап, кимион, черен пипер, лют пипер, кардамон, кориандър и др.)
Месото се овалва и се завива на стегнато руло с подправките. Престоява така до пълното му изстиване.
После режете и хапвате :))


Няма коментари:

Публикуване на коментар