вторник, 29 януари 2013 г.

Бързи шоко тарти


за блата:
10 обикновени бисквити
1/2 ч.ч. орехови ядки
1/2 ч.ч. овесени ядки
1/2 пак.масло (~60гр)

Всички сухи съставки се смилат в блендера. Премества се в купа и се смесва с размекнатото масло . Меси се с ръка до получаване на топка.
Разпределя се в огнеопорни купички/ форми за тарталети или в една голяма. Изпича се за ~10мин на 200-220градуса във фурната, или докато стане като хрупкава бисквита

за плънката:
2 банана

Бананите се нарязват на колелца. Подреждат се върху готовия блат.

за крема:
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
3 с.л. брашно пшенично
1 с.л. какао
4 с.л. захар
20 гр.масло

Всички продукти без маслото се смесват в касерола или друг огнеопорен съд и се пасират. Поставя се на котлона на тих огън, при непрекъснато бъркане докато се сгъсти. Сгъстява се доста, като течен шоколад. Сваля се от огъня и се добавя маслото като се разбърква с лъжица/шпатула.

Готовия крем се изсипва във формите/та върху вече готовия блат и наредените банани.
Оставя се да се охлади добре. Може да престои и в хладилник (увити в стреч фолио).

Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар