вторник, 1 октомври 2013 г.

Сочен сладкиш с ябълки

Привет след дъъълго отсъствие! Срам не срам цяло лято почти не готвих ...
Но сега искам да споделя една рецепта, която се оказа уникално попадение! За съжаление не знам коя е авторката на този сладкиш, но е невероятно сочен, лек и вкусен, вкусен, че чак не можеш да спреш да го ядеш :))) С най-голямо удоволствие я разпространявам! И ако авторката си я познае - Благодаря ти! :)

*снимката е доста лоша, но не ми е там силата - ще ме прощавате! :)))

за тестото ви е необходимо:
1/2ч.ч. брашно
1/3ч.ч. захар
1 пак. бакпулвер
2 щипки сол
1пак. ванилия
2 големи яйца
2 с.л. олио
1/3ч.ч. прясно мляко
Всичко се разбива с тел до получаване на гладко тесто *количеството е наистина малко!

за плънката са необходими:
6-8 броя ябълки
Почистват се от кори и семки. Нарязват се на четвъртинки и после на фини филийки.

Прибавят се към тестото и се разбъркват много добре, за да се обмажат всички парченца.

В намаслена и набрашнена тавичка се изсипва сместа . Пече се около 35мин на 180 градуса.

за заливката са необходими:
1/3ч.ч. захар
1 голямо яйце
3с.л. масло
1/2ч.ч. натрошени орехови ядки
Яйцето се разбива с вилица, добавят се и другите съставки. Заливката се изсипва върху сладкиша и се връща във фурната за още 10минути.

Ние го нападаме още горещ, но когато изстине е още по-вкусен, невероятно вкусен! Напомня ми за крем карамел, но с ябълки :)))

* хранителна информация по мои изчисления:
общо 12 порции
228ккал / 1 порция
Б 4,7гр / 1 порция
М 10,3гр / 1 порция
В 32гр. / 1 порция

Няма коментари:

Публикуване на коментар