четвъртък, 10 април 2014 г.

Пастет от боб

Ето една идея за бобен пастет , който много, ама много ми хареса :)
Приготвен е от добре сварен бял боб, пасиран. Овкусен е с прясна мащерка (може и суха , разбира се), сусамово олио, лимонов сок, сол.

Върви чудесно с тънки царевични питки - тортиля. Тях ги правя от 2 части царевично брашно и 1 част бяло брашно, 1с.л. зехтин/олио, щипка сол и малко студена вода. Да се захване тестото на топка. Откъсвам малки топчета, колкото черешка, точа върху набрашнена повърхност и пека в добре нагрят сух тиган или сач. Стават бързо, хрупкави са, вървят с почти всякакви сосове и салати, съдържат значително по-малко калории от купешката тортиля или чипс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар