четвъртък, 10 април 2014 г.

Нудълс варианти

Ето едно ястие, което е много обичано у дома.
Аз не обичам стандартните макаронени изделия , т.нар. паста...за мен си е едно не особено приятно варено тесто... Предпочитам оризови, бобови или от елда, дори пълнозърнести


Това ястие е от:
нудълс от боб мунг, сварени за 2-3мин. в подсолена вода и отцедени
сварено патешко месо на хапки
накъсано (бъркано) яйце
два моркова, нарязани на "клечки", задушени с малко олио в тигана за 2 минути
няколко листа китайско зеле, нарязани на фини лентички
4-5 гъби печурки на тънки хилийки, задушени в мазнина
Всичко се смесва в купа, овкусява се със сол или соев сос. Просто и вкусно :)


Това ястие е от:
оризови нудъли, сварени в подсолена вода и отцедени
шепа замразен грах, сготвен в тиган за 4-5 минути
омлет от две яйца, нарязан на ивици
два моркова, нарязани с белачка за зеленчуци и задушени с малко зехтин в тигана за 2 минути
пилешко месо от бутчета, мариновано в соев сос и лимонов сок, пържено/печено в сух тиган
На финал всичко се смесва в купата :) Върви му много и стрък зелен лук, но съм го пропуснала.


Ето този пък е с:
Нудъли от елда, сварени в подсолена вода и отцедени
една тиквичка, нарязана на жулиени и опечена на грил (аз ползвам такива предварително сготвени и замразени в малки кутийки във фризера :) )
около 300гр гъби, нарязани на филийки, мариновани с малко зехтин и сол, печени на сух тиган
омлет от две яйца, сол и черен пипер, нарязан на ивици
два моркова, нарязани с белачка за зеленчуци и задушени с малко зехтин в тигана за 2 минути
пилешко месо от бутчета, мариновано в соев сос и лимонов сок, пържено/печено в сух тиган
стрък зелен лук
Всичко смесено и разбъркано в купата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар