събота, 24 януари 2015 г.

Пролетни рулца или бяло суши

Купих пакет оризови кори преди време и докато търся подходящата рецепта за пролетни рулца те търпеливо чакаха в шкафа...
Суши правя вече често, защото му станахме фенове :)) но рулцата бяха нещо ново, което ... така и не направих по рецептите, които намерих из интернет.
И така, направих нещо средно :)
И да си призная дори ми хареса повече от суши

Ето и простата рецепта:
1ч.ч. варен ориз, маринован като за суши (захар, сол, оризов оцет)
200гр пушена сьомга
8листа оризови кори
2-3 листа китайсто зеле
морков на лентички (нарязан с белачката за зеленчуци)
каперси, нарязани маслини
малко хубава майонеза или крем сирене
няколко сушени доматчета
Подредбата на продуктите, а и самите те, по вкус и желание :)
Необходима е голяма купа с гореща вода (аз ползвах преварена вода) за корите. Всяка една оризова кора се потапя за кратко (10сек) в купата и после внимателно се разстила на дъска (работен плот). Редят се продукти по желание и се завива на руло. Кората залепва много добре. Може да се хапва така, а може и да се нареже на хапки, както суши.

***При всички рецепти, които разгледах, рулцата се навиват като сарми


1 коментар:

  1. Чудесни са, Дидка!
    Много апетитни и тъй като и у нас харесват суши, със сигурност ще пробваме този им вариант :)
    Поздрави и хубави почивни дни на теб!

    ОтговорИзтриване