четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Бишкоти или кантучини



необходими продукти:
3 големи яйца
1 ч.ч.  захар
1 к.ч. настъргана кора от портокал и лимон
1/2 к.ч. олио
1 пак. ванилия
1 пак.. бакпулвер
около 500 гр брашно
1 ч.ч. нарязани сушени плодове (смокини, боровинки, череши или др.)
1 ч.ч. запечени ядки (бадеми, лешници, орехи или др.)



 Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се настърганата кора от цитруси, олиото и ванилията.
Като се разбъркат добре, се добавят сушените плодове, ядките и бакпулвера. Постепенно се добавя брашното. Бърка се с шпатула докато е възможно, после се меси на ръка с добавяне на брашно до получаване  на гъсто тесто (като за курабии).

От готовото тесто се оформят четири фитила и се слагат в тавата на фурната , върху пекарска хартия. Аз ги слагам по два в тава, защото са твърде големи. Фитилите се намазват с  малко вода или мляко. Пекат се на 180 градуса  до готовност.
Оставят се да се охладят напълно и тогава се режат на филийки леко по диагонал.
* След това могат да се наредят обратно в тавата и да се запекат до хрупкавост, но аз ги предпочитам по-меки и не запичам допълнително.
Могат да се съхраняват в добре затворена кутия до две седмици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар